Toeslagenschandaal

gepubliceerd: december 2023

Beeld: Ingrid Baars

Daar zit je dan. Anna, eind dertig en moeder van 2 zonen, is een van de (vele) slachtoffers van het toeslagenschandaal en zit nu in een crisissituatie van stress vanwege grote financiële problemen. Er zijn schulden en er lopen incasso’s en regelingen en het maandelijkse tekort loopt snel op. Ze kan haar rekeningen niet betalen, maar werken lukt haar niet omdat ze emotioneel niet stabiel is.

Zoals het nu met haar gaat is het een kwestie van afwachten en zonder financiële steun stevent ze af op een uithuiszetting. Anna heeft een adempauze nodig: hersteltijd om weer te kunnen functioneren, te kunnen werken en moeder te zijn.

Met een jeugd vol emotionele en fysieke verwaarlozing is ze daarna telkens aan de verkeerde kant van het geluk gevallen. Op haar 15e ging ze het huis uit en sindsdien was het alleen maar survivallen. Hierdoor kan ze niet normaal functioneren, wantrouwt ze anderen en heeft ze een verstoorde relatie met haar oudste zoon, die nu niet meer bij haar woont.

Ze heeft een opleiding gedaan waardoor het ze wel perspectief heeft om te werken. Het liefst helpt ze andere mensen, daarmee hoeft ze dan ook even niet aan haar eigen sores te denken. Door de vele stress en traumatisering kan ze haar kennis niet op zichzelf toepassen.

Anna helpen betekent ook haar zoontje helpen, die nu emotioneel alle klappen opvangt, en mogelijk ook het perspectief op herstel van de relatie met haar oudste zoon. Als Anna weer kan werken, kan ze weer zelf haar geld verdienen om haar en haar gezin te kunnen onderhouden. Maar daarvoor heeft ze wel deze hulp eerst nodig.

Dankzij jullie kunnen we Anna holistisch helpen met coaching/therapie voor haar trauma-verwerking, haar schulden aflossen en haar maandelijkse inkomen aanvullen. Ook willen we haar een kleine vakantie geven naar haar vaderland, met haar zoontje, zodat ze na jaren eindelijk hun familie weer eens kunnen opzoeken. Dankzij jullie steun kunnen we dit gezin weer op eigen benen laten komen.

Deze website gebruikt cookies om je ervaring te meten en te verbeteren.