Vader op straat

gepubliceerd: mei 2024

Beeld: Stang Gubbels

Hulp gevraagd voor een dakloze vader wiens kind van tien op sterven ligt…

Ja, dat lees je goed.

Door een scheiding verloor de man zijn huis en slaapt hij nu in zijn auto. Dat terwijl zijn kindje uitgezaaide kanker heeft.

De gemeente Vlaardingen wil dat hij opvang krijgt. Probleem: in de regio Vlaardingen, Schiedam en Maassluis is er maar één opvang: de Elementen. Die hebben 34 plekken en die zijn altijd vol. Als je toegang tot opvang krijgt, ga je op de wachtlijst. Die wachtlijst duurt negen maanden.

Er zijn wel een aantal crisisplekken gecreëerd, maar De Elementen schijnt die nu principieel niet te willen gebruiken, omdat ze vinden dat de gemeente te weinig doorstroom creëert.

Prima, dat ze een soort vete met elkaar uitvechten, maar kan dat misschien níet over de rug van een vader met een stervend kind?

Ik heb de wethouder benaderd om de casus op te pakken. Helaas kwam er geen reactie. Dus hebben we het nu zelf maar opgelost en hem twee maanden in een hotel geplaatst. We verwachten dat er binnen twee maanden een oplossing komt: ondanks alles heeft hij werk en moet het hopelijk lukken om een woning te vinden. Maar blijft hij nu op straat, dat is de kans groot dat hij ook zijn baan verliest, waar de problemen alleen maar groter mee worden.

Deze website gebruikt cookies om je ervaring te meten en te verbeteren.