Water afgesloten

gepubliceerd: april 2024

Beeld: Stang Gubbels

Hulp gevraagd voor...water! (terwijl het nu regelmatig met bakken uit de lucht valt)

We kregen een hulpvraag voor een man met ernstige depressie. Zijn vrouw en kinderen hadden hem verlaten, hij belandde in een neerwaartse spiraal met schulden. Inmiddels werkt hij wel, maar de schuldenindustrie heeft daar weinig begrip voor.

Evenals Evides, het bedrijf dat drinkwater verzorgt in Rotterdam. Zijn water werd 2 weken geleden afgesloten. Ondanks dat er een betalingsregeling was afgesproken en goedgekeurd, gaf het ingeschakelde incassobureau aan hem pas na zestien maanden weer op het water aan te sluiten - zolang duurt de betalingsregeling namelijk.

Maar zestien maanden zonder water is vrij lastig.

Er is wel een manier om voor drie maanden toch water te krijgen. Een arts (niet de eigen huisarts?) moet dan een verklaring invullen waarom water voor die persoon noodzakelijk is. Dat dit nogal Kafka 2.0 is hoef ik natuurlijk niet echt uit te leggen, daar beginnen we niet aan. Laten we maar gewoon de rekening van 1.700 euro snel betalen.
Wie doneert?

Nb: Ik heb gebeld naar Evides om te bespreken of het water tijdens het lopen van zijn betalingsregeling wel weer kon worden aangesloten, maar ze wilden mij niet te woord staan.
Nb2: Wie Kafka 2.0 wil meemaken en ook om te bewijzen dat ik geen onzin praat: hier kan je de doktersverklaring vinden waarin je als arts mag aangeven dat water voor deze persoon noodzakelijk is: Doktersverklaring - Evides Drinkwater

Deze website gebruikt cookies om je ervaring te meten en te verbeteren.